Herkomst van de Curly

De Curly heet officieel American Bashkir Curly en komt uit Amerika en Canada. Over de oorsprong van het ras zijn verschillende verhalen. Indianen zagen paarden met krullen als bijzondere paarden. In 1932 werd ontdekt dat Curly paarden winterhard zijn. Een veeboer wist  een aantal paarden uit een kudde mustangs te vangen en begon er mee te fokken. Destijds werd er niet veel waarde gehecht aan raszuiverheid. In 1971 werd het American Bashkir Curly Registry opgericht. Jaren later volgen nog enkele verenigingen die bekendheid aan het ras wilden geven. In Nederland zijn slechts enkele contactpersonen die raszuivere Curly’s verkopen. 

Uiterlijk en karakter

De Curly is een middelgrootpaard met een stokmaat tussen de 140 – 165 cm. Hun hoofd is vrij klein, ze hebben rechte benen, sterke knieën en een korte rug. De hoeven zijn bijna rond, sterk en donker. Je hebt Curly paarden in alle kleuren. 
Hun wintervacht is gekruld, maar in de zomer kunnen ze ineens helemaal gladharig zijn. In de zomer kunnen ze hun manen en staart verliezen, maar deze groeit in de winter weer aan.
Curly’s hebben een vriendelijk karakter en zijn niet snel van hun stuk te brengen. Ze zijn makkelijk te trainen en zijn volgzaam. Je kan een Curly gebruiken voor alle takken van sport, zoals westernrijden, dressuur, maar ook endurance, omdat Curly’s snel herstellen na inspanning. Ook kan je Curly’s goed gebruiken voor paardencoaching.

Allergie

En wat deze paarden ook zo bijzonder maakt, is dat ze heel erg geschikt zijn voor mensen die allergisch zijn voor paarden. Deze paarden zijn hypo-allergeen. Mensen met een paardenallergie reageren niet of nauwelijks op de vacht van een Curly. We nodigen je graag uit om bij ons te komen testen.